Hub Bukkems

 

Hub BukkemsFoto Hub Bukkems (1950 in Weert) is naast leraar, dichter en kunstenaar in hart en nieren. In zijn tienerjaren begint hij met schilderen, beeldhouwen en dichten. Zijn inspiratie vindt hij in mythologie, natuur en mens.
Na lange tijd te hebben gewerkt als autodidact besluit hij zich te professionaliseren. In 1998 studeert hij af aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht.
Daarna pas begint hij met exposeren en treedt naar buiten als dichter.

“Voortdurend onderzoek naar de essentie in de ontwikkeling van de menselijke geest, de drijfveren van waaruit mensen reageren op hun omgeving en daardoor weer veranderen, zijn in mijn kunstenaarsschap de leidraad. De manier waarop ik dit onderzoek vorm geef, is het neerleggen van beelden die ik daarbij heb en die tijdens het werkproces vorm vinden op doek, papier in diverse technieken. Ook leidt dit tot ruimtelijke werken in verschillende materialen en in gedichten. Vanuit mijn ervaringen, mijn leerprocessen, mijn kaders in deze wereld leg ik een nieuwe werkelijkheid vast. Daarbij beweeg ik mij als het ware naar een nieuwe horizon. In de reis naar die horizon verandert mijn eigen horizon mee. Zowel de werkelijke horizon uit de landschappen om mij heen als de horizon in mijn psyche leg ik vast. In mijn werken zijn vaak flarden van bestaande landschappen te vinden, aangevuld ik met de werkelijkheid zoals ik die beleef en interpreteer”.

Voor alle informatie over Hub, bezoek zijn site: klik hier!