Workshop Beeldhouwen

Nog nooit gebeeldhouwd? Dit is je kans. Als tastbaar bewijs van je fantastische verblijf in Frankrijk kun je je eigen stenen beeld mee naar huis nemen. Je werkt één of twee dagdelen onder bezielende begeleiding van Hub Bukkems aan een persoonlijke creatie.

De steensoorten die we gebruiken zijn gemakkelijk te bewerken Franse zandsteen of speksteen. Hub heeft al veel van deze workshops gedaan en verbaast de deelnemers steeds weer met hun eigen resultaat.

… trek een creatief laatje open, waarin je nog niet gekeken hebt …
Geniet en verras jezelf met je eigen stenen beeld.

Tijdens de workshop leer je:

beeld
Een resultaat van 2018
  • een ontwerp maken
  • hoe je gereedschap gebruikt
  • de eigenschappen van de steen
  • de veiligheid bij steen bewerken
  • hoe je het beeld afwerkt
  • je creatieve vaardigheid vergroten

Wil je meer weten over Hub Bukkems, klik hier!

De workshop beeldhouwen kan per dagdeel worden geboekt. Je kunt ervoor kiezen om één dagdeel te beeldhouwen, maar 2 of zelfs meer mag ook. Voorinschrijven kan vanaf eind april: je ontvangt hierover een mail van de organisatie. De workshop gaat door bij een deelname van minimaal 4 personen.

De kosten voor deelname (met gebruik van gereedschap, schuurmiddelen en afwerking met conservering en metalen pen) voor een dagdeel bedragen (indicatief) € 25,=. Daar komen de kosten van de gebruikte steen of stenen dan nog bij:
Kiloprijs speksteen € 2,50 (zachtere steen)
Kiloprijs Franse zandsteen € 2,75 (iets harder dan speksteen)
Kiloprijs albast € 2,75 (hardheid afhankelijk van kleur)
Kiloprijs serpentijnsteen € 3,75 (middel harde steen)
Voor één dagdeel is het mogelijk om een steen van 2 kilo te bewerken. Neem je deel aan meerdere dagdelen , dan kun je afhankelijk van je vaardigheid een steen bewerken van 5 tot 12 kilo. Voor serpentijn kun je ook gebruik maken van elektrisch gereedschap.