Preigney

Preigney is een klein dorpje in de Haute Saône. De economie draait voornamelijk op de houtkap van het achtergelegen dominiale bos. Daarnaast leeft een beperkt deel van de inwoners van landbouw en (nog minder) van toerisme. Preigney is een gemeente in het Franse departement Haute-Saône (regio Bourgogne-Franche-Comté) die zo’n 120 inwoners telt. De plaats maakt deel uit van het arrondissement Vésoul.

De omgeving is ideaal voor wandelaars en fietsers, voor wie van rust houdt dus. En op bereisbare afstand vind je Langres, een van de 50 mooiste steden van Frankrijk. Ook een bezoek aan de wereldberoemde  kapel notre dame du haut in Ronchamp – van de Zwitsers-Franse architect Le Corbusier – is meer dan de moeite waard. Om er te komen ben je een uurtje onderweg langs prachtige landschappen.

Maar ook een wijnproeverij of een bezoek aan een kaasmakerij in de nabije omgeving behoren tot de mogelijkheden. In de regio is nauwelijks tot geen openbaar vervoer. Wil je wat gaan zien dan moet je wel beschikken over een auto.

Wil je weten waar Preigney precies ligt en hoe je er komt? Klik hier!