Ron Hanssen

Ron Hanssen (1966) is afkomstig uit Rimburg waar hij saxofoon speelde bij fanfare Victoria. Hij studeerde aan het Conservatorium Maastricht de hoofdvakken piano, hoofdvak gehoor en solfège.In 1998 studeerde hij af in koordirectie aan de Hogeschool Gorinchem. Daarnaast volgde hij diverse specialisaties en cursussen op het gebied van zang en koordirectie en theater zoals o.a. in 2016 bij Chor@Berlin o.l.v. Hans-Joachim Lustig.  Zangles heeft Ron gevolgd bij Ger Withag, Jo Schulte, Hebe Dijkstra en Jan Alofs. In 1996 behaalde hij met Zangvereniging Vivente uit Venlo de titel Limburgs koor van het jaar. Met de zanggroep Hebbus! behaalde hij in 2003 het hoogste aantal punten in de A-afdeling van het Limburgs Korenfestival.

Als zanger verleende hij in 2007 zijn medewerking aan de Mozart-Opera die Zauberflöte in de rol van Papageno.

Ron is dirigent geweest bij Dag van de Koormuziek georganiseerd door het VNK Limburg. Bij diverse koren geeft Ron workshops en koorscholingen. Ook zingt hij studiebestanden in voor diverse koren. Momenteel dirigeert hij Weerter Gemengd Koor Vivace, het Venrays Mannenkoor, Vocal Group Transparant uit Venray en Mannenkoor Aodemnoët uit Kessel.

Sinds 2017 is Ron muzikaal leider van Parkinsonkoor Roermond, een groep mensen die de ziekte van Parkinson hebben en graag hun stem willen trainen.