Loes Hazelaar-Heebing

Loes is in 1962 geboren in Doetinchem. Na het Atheneum volgt ze een hbo-opleiding toerisme en recreatie in Breda. Die studie staakt ze halverwege omdat de vrijheid lokt. Loes is daarna, onder meer in het buitenland, gaan werken in allerlei banen, van kinder-entertainer in Spanje tot marketingmanager in het Golden Tulip Hotel Leiden. Ze volgt daarnaast marketing-, pr-, schrijf- en managementcursussen. In 1990 ontmoet ze Herbert Hazelaar, ze krijgen twee zoons: Jasper (1991) en Floris (1995). De jaren voordat ze professioneel begint te schrijven, werkt Loes als freelance verslaggever voor De Gelderlander en als nieuws- en eindredacteur bij Reed Business Information.

In maart 2006 werd haar eerste jeugdroman ‘Een overdosis liefs’ uitgegeven bij Terra Lannoo. Het eerste exemplaar overhandigde Loes aan haar mentor, de taalkundige en schrijver Wim Daniëls. Hij was het die haar het vak leerde, inspireerde en motiveerde. ‘Een overdosis liefs’ kreeg vier drukken en won de debuutprijs van de Jonge Jury 2008. Mei 2007 verscheen de tweede jeugdroman in de overdosis-reeks: ‘Een overdosis ik’. Oktober 2007 volgde een speciale uitgave van ‘Een overdosis liefs’: een blingbling mini-meiden editie met een diamantje. Juni 2008 volgde het derde overdosis boek: ‘Een overdosis drama’. Maart 2010 is deel vier uit de overdosis-reeks verschenen: ‘Een overdosis girlpower’.

Loes schrijft naast jeugdromans ook kinderboeken. Haar eerste kinderboek ‘Yasmin’s wilde weekje’ verscheen oktober 2006 en is bestemd voor lezers vanaf 8 jaar. Het boek is geïllustreerd met krachtige en vrolijke tekeningen van Jacqueline van Leeuwenstein. Najib Amhali nam tijdens de feestelijke presentatie – opnieuw bij de gastvrije boekhandel Jansen & de Feijter in Velp – het eerste exemplaar in ontvangst. ‘Yasmin’s wilde weekje’ is eveneens het eerste boek uit een reeks en een hopelijk succesvolle poging om subtiel en met humor vriendschap tussen de verschillende in Nederland wonende culturen te stimuleren. September 2007 verscheen het tweede deel over Yasmin, Yous en Lotta: ‘Yasmin’s rare reisje’. Najaar 2009 kwam het eerste dierenboek van Loes uit:’Leopold Leeuw’. De kunstzinnige illustraties werden gemaakt door Nanne Meulendijks. Rond de zomer 2010 verschijnt ‘Hip en Pip’,een grappig hondenboek voor beginnende lezers, met tekeningen van Richard Verschraagen.